Ordløs

Jeg sliter hardt med å sette ord på hvor takknemlig jeg er for deres engasjement, oppmuntring og støtte. For hver en negativ kommentar, har jeg fått 20 positive. Dere er rett og slett fantastiske.
Fremover håper jeg vi viser den samme konsekvente holdningen til dehumaniserende ytringer og hatretorikk som vi har utøvd de siste dagene. Konstruktive diskusjoner føres best i respektable rammer, hvor alle parter er trygge på at sin verdighet er ivaretatt. Vi har alle rett til våre meninger og synspunkter, men det kan kanskje være lurt å tenke gjennom hvordan vi velger å legge dem frem.

Dette har vært et fantastisk kapittel, men nå er jeg klar til å skifte fokus og se fremover. Takk for at dere var en del av dette engasjementet! Dere har gjort sterkt inntrykk på meg.

Reklamer

19 kommentarer om “Ordløs

 1. Du har helt rett, Fatima. Hvorfor prøver noen å skape skillelinjer og gjøre oss til fiender. Vi er alle mennesker og bør sette pris på hverandre og hjelpe hverandre. Først da kan vi få en bra verden. Så fint at vi har sånne som deg som tør si ifra. Takk skal du ha.

  Liker

  • Enig med deg i det Tom, derfor trenger vi ikke menneskeskapt overtro som Islam og andre, som nettopp skaper slike skillelinjer.
   Jeg kan finne hundrevis av eksempler fra de såkalte hellige bøkene, men nøyer meg med å vise ett av utallige eksmpler i den nye hverdagen.

   «Det blir stille i rommet når de blir spurt om det er greit hvis deres jenter gifter seg med norske menn. Damene ser litt på hverandre før Parween velger å svare. Hun snakker på vegne av alle tre før hun svarer.

   – Hvis jentene gifter seg med nordmenn, vil vi kutte ut kontakten med dem. Vi vil bryte med ungene. Nordmenn har ikke samme religion og kultur som oss. Det er ikke lov for muslimske jenter å gifte seg med ikke-muslimske menn. Hvis man ikke følger Gud, havner man i helvete, sier hun.»

   http://www.vg.no/nyheter/innenriks/nye-norge/doeden-er-bedre-enn-vanaere/a/598323/

   Liker

 2. «Fremover håper jeg vi viser den samme konsekvente holdningen til dehumaniserende ytringer og hatretorikk som vi har utøvd de siste dagene. «
  Lov å håpe 😉

  Liker

 3. Selv takk, Fatima!
  Frihet, likhet, brorskap. Kommer ikke av seg selv det, og blir ikke vedlikeholdt uten forsvarere heller.
  Fortsett, Fatima!

  Liker

 4. viser du konsekvent gode holdninger når islam:
  – nekter kvinner å gifte seg med ikke-troende
  – nekter homofile et legalt kjønnsliv
  – gir ektemannen autoritet over kvinnen i ekteskapet
  ?

  alt dette er like ille som det rotmo sa

  Likt av 1 person

  • Julia:
   Jeg tror at du kunne stille samme spørsmål, men med motsatt fortegn (hvis det blir rett benevelse) til de som sokner til frikirkene i «bibelbeltet» på Sørlandet. Damene går stort sett med skaut, tier i forsamlinger (jmf Det Gamle Testamentet i den kristne Bibel) tolerer ikke homofile (disse kan visst helbredes ved bønn) og mannen i huset er sjef.
   Har jobbet sammen med slike, og de har ingen toleranse for slike som meg, Fatima og DEG.
   Så ytterliggående konservative kristne finnes i vårt land, på linje med ytterliggående muslimer. Det må vi bare akseptere, men det er jo ikke sikkert at deres barn blir like opphavet. Verden går fremover i alle miljøer, også i de religiøse. Den har tross alt ingen annen vei å gå.
   Til deg, Fatima: du er ei tøff jente, stå på! Jeg, og mange med meg, vi liker dine holdninger!

   Liker

   • Jeg snakker ikke om konservativ islam. Det er poenget. Mainstreamislam som de aller fleste muslimer finnes innenfor er klar på f.eks. at muslimske kvinner ikke har lov å gifte seg med ikke-muslimer. Det er fascisme.
    Forøvrig synes jeg ikke bibelen er bedre enn koranen og heldigvis har vi da også stort sett sluttet å ta den seriøst. Et sentralt punkt som har hjulpet oss ut av kristendommens klør er at bibelen ikke regnes som Guds ord, menn som mennesketekster inspirert av Gud. Islam regner derimot koranen som direkte fra Gud og dermed perfekt.

    Likt av 1 person

 5. En liten rettelse: det skulle stått «ytterliggående konservative muslimer» i setningen som omhandler det.
  Og Julia: «En får vare som en er når’n itte vart som en sku» (Ole Ivars) det gjelder meg, og kanskje deg og Fatima også, hva vet vel jeg?

  Liker

 6. Du er ei tøff jente som foreldre bør være veldig stolt over. Det er nok mange ungdommer i landet som føler det samme som du gjør når en blar gjennom saker og kommentarer med slike ytringer. Du har gjort en forskjell, og vært en stemme for de alle. Stå på videre!

  Liker

 7. Kjære Fatima!

  Du skal først og fremst ha ros for å tørre å stå rakrygget og si din mening. Respekt for det! Altfor få har «baller nok» til slikt i dagens samfunn. Rotmo skal også ha litt ros for å si sin personlige mening. For i dag er det et fåtall som faktisk takler all hets og kritikk som følger i kjølvannet av å være «politisk ukorrekt» og si sin hjertens mening. Norge har blitt et land med pyser, hvor det er best å «stryke med-hårs» for å ha en hverdag med smilefjes og hjerter.
  Det er veldig lett å sette alle muslimer i samme bås, noe som selvfølgelig er veldig feil. Men det er enkelt. At det finnes muslimer som står for noe av det absolutt værste i verden pr. i dag er det liten tvil om. Syria, IS, Irak, og alt annet vi får servert gjennom nyheter viser det. Akkurat slik som kristne gjorde i tidligere tider, men FØR vi fikk slikt servert på direkten. Alle religioner har svin på skogen (kanskje et dårlig ordvalg når det gjelder muslimer 😉 ). Men vi lever i 2015, og slikt som foregår nå burde være fullstendig unødvendig. I en moderne verden med rask kommunikasjon. Istedet for rask hets, burde vi bedrive rask opprydding.
  Så; mitt tips til muslimene for en bedre og mer tolerant verden, hvor muslimer og alle andre kan leve sammen i fred og fordragelighet, er følgende;
  Muslimene må selv ta tak i de gruppene innen sin egen religion som gir så mye negativ omtale. De som dere faktisk IKKE vil ha noe med å gjøre selv, og som fører skam over dere. Noe slikt har jeg aldri sett tidligere, men hvis noen kunne begynne der, så vil verden snart se at det faktisk finnes «forskjellige» muslimer. Jeg har mer tro på en slik strategi enn bomber og granater… Og med dagens media, sosiale medier, og annen kommunikasjon burde det være mulig å utrette noe.
  Denne oppfordringen går ikke bare til muslimer, men til alle religioner. Bli kvitt de som dere ikke vil ha, de som dere ikke vil sammenlignes med, som står for ondskap og som fører til at DERE blir fremstilt feil. Få en orden i egne rekker 🙂
  En annen ting som mange reagerer på er at «gamle Norge» nå stadig mer «tilpasses» muslimer. Men jeg tror norske «balleløse» myndigheter, barnehagestyrere, og andre også må skjerpe seg, for det tilpasses antagelig mye mer enn hva norske muslimer egentlig behøver og ønsker…? Men det er et «norsk» problem. Viktig å være «politisk korrekt», for å få masse smilefjes og hjerte, vettu 😉

  God sommer, og lykke til videre, Fatima. Og jeg er helt sikker på at du ikke er terrorist, men skjønner godt at folk kan ha en slik oppfatning med dagens mediabilde.

  Likt av 1 person

 8. «Fremover håper jeg vi viser den samme konsekvente holdningen til dehumaniserende ytringer og hatretorikk som vi har utøvd de siste dagene.»

  Det er bra Fatima. hva er din komsekvente holdning til de dehumaniserende ytringene til Mohammed i Koranen?

  Hva er din konsekvent holdning til den historiske personen Mohammed etter å ha lest dette? Kan vi være enig i at Rotmo blir å regne som en meget snill mann i forhold?

  Quran (8:55) – Surely the vilest of animals in Allah’s sight are those who disbelieve

  Quran (9:30) – And the Jews say: Ezra is the son of Allah, and the Christians say: The Messiah is the son of Allah… Allah (Himself) fights against them. How perverse are they!

  Quran (5:33) – The punishment of those who wage war against Allah and His messenger and strive to make mischief in the land is only this, that they should be murdered or crucified or their hands and their feet should be cut off on opposite sides or they should be imprisoned; this shall be as a disgrace for them in this world, and in the hereafter they shall have a grievous chastisement

  Quran 3:110
  Ye are the best of peoples, evolved for mankind, enjoining what is right, forbidding what is wrong, and believing in Allah. If only the People of the Book [Christians and Jews] had faith, it were best for them: among them are some who have faith, but most of them are perverted transgressors.

  «Sjokkerende møte med Muhammed
  Behovet for Halvor Tjønns bok er hevet over enhver tvil.»
  http://www.dagbladet.no/2011/04/24/kultur/bok/litteratur/litteraturanmeldelser/anmeldelser/16122026/

  Liker

 9. Hei !
  Når man stikker seg frem i mengden vil man naturlig nok få motbør. Det har du gjort. Du må delvis stå til rette for hva dine likespråklige gjør.
  Jeg har lest lite av din blogg men skriver kommentar til deg likevel.

  Rotmo sin holdning til innvandring er kjent da han har uttalt seg tidligere om det. Men når Fatima tar til ordet endret saken seg fort. Kan hende smilet på bildet trigget mange. Norges kultur har endret seg mange ganger opp igjennom tidene og man kan kanskje si at den nå sakte men sikkert endrer seg til en mere fremmedkulturell variant. Norge er et unikt land sett med andres øyne og dette trekker mange innvandrere til landet. Vi har goder som mange land ikke kan sammenligne seg med. Mange frykter at vi må hjelpe for mange. Om du er en av dem vet jeg ikke og det dreier ikke mitt innlegg seg om heller.

  På grunn av uro i enkelte land strømmer mange flyktninger ut over sine hjemlands grenser. Ofte fra land som har endret seg så å si ingenting de siste 1500 år. Dette medfører en kultur der mange skikker er innarbeidet i folket på en helt annen måte enn her i Norge. Islam (som jeg regner deg som en representant for ) har blant annet en meget innarbeidet blanding av politikk og kultur. Dette er sterkt innarbeidet og er vanskelig å endre. Til forskjell hvordan det er her i Norge.

  Vår geografiske plassering har hittil vert en beskyttelse men ikke lenger nå.

  Vi har hatt vikingetid der vi kan se et folk med stor reiselyst der de fikk med seg hva andre kulturer hadde. Svartdøden i 1349 fjernet faktisk hele datiden Norge fra kartet. Vi mistet vårt oprinnelige språk og kultur og dansker og svensker tok deretter over styringen av landet. Vi er i manges mening i ferd med å på ny miste den lille identitet vi har hatt. Mange frykter dette og frykt kan utarte seg på mange måter. Det er lett å forstå. Det kan være vår fattige kultur som gjør det enkelt for nye landsmenn ( som jeg føler du representerer ) å komme hit til landet.

  Mange ser at kirkebygg må dekke til kors (som er en del av vår kultur) som er festet på veggene og det har kommet dit hen at slike kors som vi har hatt i våre kirker i 1600 år nå må taes bort eller tildekkes. Hvorfor må vi det nå ? Hvis noe var galt med korsene hvorfor har ikke dette skjedd tidligere ?

  Som du forstår er det endringer. Endringer vi ikke vet slutten på. Vår feiring av jul er i endring der vi stadig i Desember ser at juletre må fjernes, Grisekjøtt kan ikke serveres. Nisseluer kan ikke skoleelever bruke osv. Dette er endringer som folk reagerer på. Mange vil si at tradisjoner krenkes og spyttes på. Det er greit og forstå også.

  Siste ord er ikke sagt

  Hilsen Ola Nordtug

  Liker

 10. Hadde vært interessant å høre om fatima synes det er etisk galt for islam å begrense hvem kvinner kan gifte seg med. Har man gode norske verdier er man klar på at kvinner skal få gifte seg fritt uavhengig av menns religion. Mener du koranens begrensninger på de universelle menneskerettighetene er ok så er hun ikke en berikelse for samfunnet, da tror hun på noe som gjør det flotte landet vårt til et værre sted. Synes det er trist nok å se i Norge i 2015 folk som mener kvinner må dekke håret sitt når de går ut. Ulidelig trist.

  Likt av 1 person

 11. Hei Fatima ?

  Hvordan har tiden gått etter oppstyret tidligere i år. fikk du en aha-opplevelse eller var det slik du tenkte det ville bli ?

  I det siste har nyhetssendinger på TV stort sett dreid seg om innvandrere/flyktninger. Hvordan ser Fatima på hva som sendes på TV ?

  Hvordan ser vi Muslimer på oss Nordmenn som ikke har Islam som trosretning ?

  Hvordan kan vi endre verden ? Hvordan vil Fatima endre den og til hva vil hun endre den til ? Og det siste spørsmålet som jeg håper du svarer på er : Hva innebærer ordet frihet for deg og din kultur.

  Ola Nordtug

  Liker

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s