Kjære, Hans Rotmo

Mitt navn er Fatima Almanea, og jeg er en verdaling på lik linje med deg. Jeg har bodd i vår vesle bygd i åtte år, hvor jeg har gjort mitt ytterste for å være et positivt tilskudd til lokalsamfunnet. Det er sant at jeg kom til landet som flyktning for tolv år siden, men Norge og Verdal er mitt hjem. Jeg kjenner ikke til en annen realitet, jeg drømmer ikke om en annen realitet. Verdal er like mye en del av meg, som jeg er en del av det.

For noen år siden fant du ut at du ville starte å sparke nedover i istedenfor oppover. Du produserte den ene islam- og innvandrerfiendtlige sangen etter den andre. Du degraderte mennesker til lopper og lus. Du skapte fiendebilder og satte innvandrer og nordmenn i opposisjon mot hverandre. I går slo du til igjen, i et intervju i Trønder-Avisa hevder du at muslimene er en miljøforurensing i Europa. Og du mener at Islam og europeisk kultur ikke lar seg forene.

Jeg er en norsk muslim. Jeg er loppa du snakker om, jeg er lusa. Jeg er forurensingen du advarer mot, jeg er avviket. Jeg er nasjonen innen nasjonen, jeg er byllen du ønsker å fjerne.

Hadde du kjent meg, ville du visst at disse karakteristikkene slettes ikke stemmer med den jeg er. Jeg er slettes ingen loppe og ei heller ei lus. Jeg advarer mot forurensing, og oppfordrer til samhold. Jeg tror på sameksistensen mellom ulike etnisiteter og minoriteter. Jeg tror også at mange innvandrer er oppriktig glade i sitt nye hjemland, det er i hvert fall jeg!

Den islamske og norske kulturen behøver heller ikke å være to parallellkulturer. Rundt omkring er det utallige eksempler på norske muslimer som ikke opplever noen kulturkonflikt. Islam er heller ikke noe nytt fenomen i Europa, religionen har vært til stede i mange hundre år uten at noen har sett seg nødt til å søke dekning av den grunn. Løft blikket sambygding, ting behøver ikke å være like skremmende som du tror!

Jeg hadde lovet meg selv å ikke bli såret av dine beskrivelser og ord, men det viser seg å være lettere sagt enn gjort. Overraskende nok trigger fordommene dine frustrasjonen i meg, du gir meg en håpløs følelse, men det bare for i dag. I morgen skal jeg og smilet mitt atter ut igjen for å ta tilbake min identitet, den du stadig prøver å besudle.

Beste hilsen

Verdalingen, Fatima Almanea.

Hans Rotmo

Reklamer

176 kommentarer om “Kjære, Hans Rotmo

 1. Godt skrevet. Blir trist for at du skal måtte forsvare deg. Håper at du vet det er mange mennesker i Norge som ser individer og ikke hvilken tro man har. Du er en fantastisk person! Glem aldri det.

  Liker

 2. Hei Fatima, Jeg tror noe av problemet kan være at du ikke forstår den bakenforliggende metafor «lopper og lus» på norsk. Det krever litt norsk historiekunnskap og noe evne til individuell abstraksjon for å «se» hva Rotmo uttrykker. Du velger å forstå dette bokstavelig og plassere deg selv i sentrum. Dermed kan du bli «krenket». Har du noen gang tenkt at du krenker noen med din fortolkning? Hva er det i islam som gjør at de stadig føler seg krenket for noe. Det kan være at levesettet og behovet for å dra religion ut i det offentlige rom, klør som lopper og lus. I Norge praktiserer vi religion OG HUMANETIKK i det private rom. Når muslimer hevder at det er så og så mange muslimer i verden er det en maktdemonstrasjon og et bevis på den manglende individuelle valg av religion vi setter så høyt her. ( Håper du greier å se nivået på vår kristne statskirke). Det fortoner seg som islam er en stor gruppe hjernevaskede personer der religion, fastlagte ritualer og klesdrakt smelter sammen til sammenvevd enhet. Skulle gjerne ha hørt hva du tenker om: Hvordan kommer individualitet fram i din verden og din religion? Og hva kan du gjøre for ikke å krenke meg en norsk kvinne som har sloss for like rettigheter med menn? Hva kan du gjøre for å støtte retten til et HUMAETISK livssyn i det norske samfunn?

  Liker

 3. Du sier du ikke føler deg truffet, hvorfor blir du lei deg da, et snev av sannhet i det han sier? Viss du vil være sterk, så er det da bare å overse det. Jeg er kristen, og bryr meg overhodet ikke over folks hundsing med kristne, så slutt å vær så hårsår for alt mulig og voks opp. Du sier «- Jeg tror ikke dette gjenspeiler folkerøsten. Det er stort sett de som er negativt innstilt som kommenterer på slike saker», så alle støtte-erklæringene dine er heller ikke representative, det er jo stort sett negative folk som gidder kommentere på slikt. Disse er nok negative mot menn og frie tanker til daglig. Du kan jo reise til Malmø og starte som lokalpolitiker der og rydde opp i en kultur fullstendig ute av kontroll. Du har det fint her i lille Norge, og tar vi inn 12 millioner flyktninger til, så får vi det nok kjempefint, alle 17 millioner! For vi vil vel hjelpe alle?

  Liker

 4. Til Ole Lundemos innlegg og Fatima, Det var et godt innlegg som jeg støtter, og jeg stiller da spørsmålet; Hva er det som gjør at så få muslimer står opp «og taler muslimere midt i mot» med org og debatt.. Noen få episoder har vi hatt fra et par unge kvinner her i Norge, men hvor mye støtte har disse modige kvinner støtte i det islamske miljø? Av imamer og islamske menn? Det virker som de bare får støtte når de er blitt «krenket. Til nå har alle reklamert i det offentlige rom med sin hidjab. Jeg vil så gjerne ha et forståelig svar for jeg er ikke eneste som lurer på hva som foregår innen dette lukkede miljø.

  Liker

 5. Til Emil Bergesen og andre som skriver om forholdet mellom relligioner; Ikke glem at vi i Norge mange som IKKE slutter seg til en spesifik relligion, som er humanetikere. Selv de som bruker kirken som ritualer ve som dåp, bryllup, begravels kan være humanetikere i eget individuelt livsyn og det er meget spesielt for Norge at humanetikerne er så mange. Kanskje derfor vi er så opptatte av å gi rom for religionsfriet. Den lille kampen til Krf er jo på lav bris samfunnsmessig.

  Liker

 6. Lurer på hvem som ba de kvinnelige tilhengerne av denne trosretningen om å dekke seg til. Fant kvinnene på det selv? Var det mennene? Er mennene kvinnefiendtlig? Hvorfor dekker ikke mennene seg til. Nyskjerrig..

  Liker

   • Hei, jeg oppfordrer deg og oss som har vært med i denne debatten å lese Gro Steinslands kronikk i KLassekampen i dag torsdag 4/6. På en kort side får man litt mer innsikt og mulighet for å tenke selv. Dette er et klokt kvinnemenneske med omfattende kunnskap i alle de store relligioner.
    Kronikken: «Hvor ble det av kvinnene i verdensrelligionene?» Reis deg, Maria! Noe å reflektere over for både kvinner og menn, muslimer og kristne og humanetikere.

    Liker

 7. Fatima: Jeg støtter deg når du reagerer på Rotmos karakteristikker (lopper og lus). Han går langt over streken. Man bruker ikke begrep som «lopper og lus» om andre mennesker. Men når du skriver at «Islam er heller ikke noe nytt fenomen i Europa, religionen har vært til stede i mange hundre år uten at noen har sett seg nødt til å søke dekning av den grunn»…så er det en skjønnskriving og omskriving av historien. Fram til september 1683 (slaget ved Wien) hadde ethvert møte mellom vest-Europa og den muslimske verden vært et møte av krig, okkupasjon, tvangsomvendelse og etnisk rensing. Begge veier. Maurerne tok Spania og deler av sør-Italia med makt (!!) flere århundrer i forveien, og bedre hvit slavehandel i århundrer. Spanjolene tok Spania tilbake med makt, og bedrev etnisk rensing for å kaste muslimene ut. Ottomanene forsøkte å ta hele Europa med makt, men ble stanset utenfor Wien i 1683.
  Siden da var, fram til 1970-tallet, antallet muslimer i Europa ekstremt lavt, med unntak av i to områder: Tyrkia, og på Balkan. Den situasjonen vi har i dag, med om lag femti millioner muslimer i vest-Europa, er historisk sett helt ny.
  Og derfor blir ditt siterte utsagn (se over) fullstendig meningsløst. Det har aldri vært noen fredelig sameksistens mellom den muslimske verden og det kristne (eller nå, sekulariserte) Europa. Aldri.
  Når det er sagt: Du er i din fulle rett til å ta tak i det sprøytet som har kommet fra Rotmo. Han ødelegger for alle som ønsker en mer restriktiv innvandringspolitikk.

  Liker

 8. Takk Fatima for at du står frem på denne måten. Skal vi utvikle et bærekraftig samfunn, må vi sammen uansett religiøst ståsted bekjempe slike rabiate utsagn som Hans Rotmo og andre likesinnede slenger ut. Jeg ser frem til dine neste blogger. Lykke til. Mvh Odd Arne

  Liker

 9. Fatima, du er en helt. Virkelig flott at du står opp og tar til motmæle. Du er en flott og modig kvinne og et forbilde for integrering.
  Jeg er gammel nok til å ha opplevd Hans Rotmo og Vømmøl på 70-tallet. Den gang var han en radikal ung mann som sto langt utpå den ytterste venstrefløy og skrev humoristiske sanger med et politisk tilsnitt. Det er en klok mann som en gang har sagt,»at den som ikke er radikal som ung, eier intet hjerte, og den som ikke blir kapitalist som gammel, eier ingen hjerne» Hvor Hans Rotmo er på denne reisen er uvisst. Han startet i hvert fall opp som radikal, men ser ut til å ha endt opp som en fordomsfull ihuga rasist. En uvanlig reise.
  Jeg synes det er trist å se mennesker i vårt samfunn som aktivt jobber i mot integrering og forståelse, uansett om det er innvandrerfiendtlige nordmenn eller integreringsfiendtlige innvandrere med radikale meninger. Begge deler er like ille og står i veien for en god samfunnsutvikling som representerer mangfold, toleranse og vennskap. Jeg synes det er ekstra trist å se Hans Rotmo føye seg inn i denne rekken av fremmedhatere, spesielt med tanke på den han er og den status han en gang hadde.

  Riktig nok er jeg litt av den gamle sorten nordmenn som kan være en anelse fordomsfull mot hijab, men du gjør denne fordommen til skamme. Du har så mye utstråling, du er veltalende og modig. Om både etniske nordmenn og innvandrere/minoriteter hadde samme innstilling som deg, så ville Norge bli et mye rikere samfunn og et enda bedre sted å leve i.

  Stå på, Fatima. Du har min stemme!

  Liker

 10. Hei Fatima!
  Du er virkelig tøff, og jeg støtter deg helt og fullt! Det er ingen som er uenig i at vi skal diskutere religioner og ellers annet også, men man skal ikke tråkke mennesker ned i gjørma. Det er dette Rotmo gjør, en retorikk som ble brukt om andre folkegrupper. Rotmo sier også at de som flykter svikter landet, og at det ikke finnes noen grunn for å flykte. Rotmo må vel lære seg sin egen nære historie før han uttaler seg. Det var mange som flyktet til Sverige under krigen. Som du vet, så loset min far mange flyktninger før han selv måtte flykte etter å ha blitt oppdaget. Det Rotmo sier, er at alle disse, også min far, sviktet sitt land. Jeg føler Rotmo snakker nedverdig både til deg og dine og de som kjempet mot nazismen under krigen. Han må vær historieløs!!!
  Jeg er ihvertfall stolt av hva far gjorde, og du skal være stolt av deg selv Fatima!!!!!!
  Asgeir Lund

  Liker

 11. Hei Fatima,
  Trist å se hvordan du avslutter denne debatten. Det var flere innlegg som kunne gi grunnlag for dialog. Jeg ble med fordi jeg så fram til å få mer innsikt i en modig norsk kvinnes reaksjon på noe hun fant urettferdig og urettmessig. Jeg forstår jo nå at jeg bare var med for at du skulle finne ut «statistikk» for og i mot deg. Som du selv skriver så avslutter du med «antall positive visa negative innlegg». Håper du ut av alle kommentarene kan trekke ut de som faktisk er interesserte i mer informasjon og dialog og som etter mine begreper stilte flere interessante spørsmål. Jeg ser fram til at du vil bruke denne meningsutveksling til noe mer enn for og i mot/positive-negative deg. Flere av de innleggene som du kan ha puttet i posen «negative innlegg» har interessante muligheter for meningsutveksling. Hva med å finne noen flere modige muslimske kvinner som vil lage en gruppe som kan være med å gi innsikt og meningsutveksling til noen av oss som lurer på en del for oss «rare» utslag knyttet til denne spesifikke religion og dets utrykk i det offentlige rom.

  Liker

 12. Hvis du hadde sagt til en japaner eller kineser at du er like japansk/kinesisk som dem hadde de ledd høyt av deg. Jeg skjønner ikke helt hvorfor det liksom skal gå auksjon i å føle seg «like norsk» som de man er ideologisk uenig med. Hans Rotmo er selvfølgelig nordmann, jeg ser ikke på denne Fatima som ekte nordmann. Det rare er ikke den påstanden – men at å være uenig i det liksom skal være rasistisk. Vi er i sannhet et merkelig land…….. Nasjonalitet handler om mye mer enn det som står i passet, det handler om kulturelle fellestrekk, likt utseende, lik arv, en felles fortid og ting man kan identifisiere seg med – i alle andre land i verden er dette oppleste selvfølgeligheter og det som binder nasjoner sammen. Her i Norge handler det om å hive denne ballasten over bord så fort som mulig for ikke å støte noen. En form for omvendt assimilering. Mye kan man si om denne islamske kulturen, men å gå i selvforsvar når man blir tvangskledd av undertrykkende menn er uforståelig for meg. Ikke kom å fortell meg atkvinnene har funnet på alle disse plaggene selv. Hvorfor «dekker» ikke mannfolka seg til liksom.

  Liker

  • Jeg pleier ofte å spørre enkelte om de ser på disse damene som Nordmenn, de har tross alt valgt å komme hit å få hjelp av oss vantro for flere tiår siden. Jeg får aldri noe svar.
   Kanskje noen her kan svare på om Parven og alle hennes likesinnede er Nordmenn?

   «Det blir stille i rommet når de blir spurt om det er greit hvis deres jenter gifter seg med norske menn. Damene ser litt på hverandre før Parween velger å svare. Hun snakker på vegne av alle tre før hun svarer.

   – Hvis jentene gifter seg med nordmenn, vil vi kutte ut kontakten med dem. Vi vil bryte med ungene. Nordmenn har ikke samme religion og kultur som oss. Det er ikke lov for muslimske jenter å gifte seg med ikke-muslimske menn. Hvis man ikke følger Gud, havner man i helvete, sier hun.»

   http://www.vg.no/nyheter/innenriks/nye-norge/doeden-er-bedre-enn-vanaere/a/598323/

   Liker

   • Bra innlegg i debatten. Jeg lurer på når noen modige muslimske kvinner vil gyve løs på denne urett innad i det muslimske miljøet her i Norge. Var ikke klar over denne reportasjen i VG. Takk til deg.

    Likt av 1 person

 13. hi Fatima ! I have to appreciate you here in English since my Norsk is not the best to write here.I spent some years in Norway -Oslo- and left my heart there but that was the begining of the peoples that Norway accepted to migrate from other countries.some 45 years back.Those who decided to live & become the full citizens now are having their kids grown up -may be you are the example and daughter of similar parents and children of foreigners achieved what natives ever dreamed.I know some examples.I left being young and restless for next destimaton and goal which I had no hope there.Lots of discrimination have had to face,as if you have other skin colour you are dumb or not smart enough.It was long struggle like your parents must have had faced.I was not happy to leave but then we all have our pride and diginity what ever religion or background we belong to have to proud in our self.I congratulate you as you are the shining example for the natives as well for others who came from out side countries to make Norway their own and be proud of what you could do and add to youe own country without looking at colour,religion,name or other differences.Keep up the good thinkings and aim for your higher goals for your to-morrow.

  Liker

 14. Ti alle relligionsinterresserte og humanetikere vil jeg oppfordre dere til å lese Gro Steinslands kronikk i Klassekampen i dag torsdag 4/6 ; Hvor ble det av kvinnene i i vedensrelligionene? «Reis deg Maria» En klok og innsiktsfull kronikk.
  Beklager Fatima at jeg kanskje «bruker» din penn i denne anledning, men Gro Steinslanf er et klokt og innsiktsful kvinnemenneske for oss begge og Rotmo og meddebatanter, støttespillere som motstandere.

  Liker

 15. Stå på! Vi trenger flere som deg. Jeg blir direkte bekymret på vegne av våre landsmenn, når Rotmo (og forsåvidt så mange andre) sprer rundt seg med slike hatsuttrykk. Hva med å se på alle som medmennesker, uansett bakgrunn??
  Du er ei sterk og modig kvinne, fortsett slik!

  Liker

 16. Kjære, flotte Fatima! Jeg kan godt forstå at det er svært vanskelig å ikke ta seg nær av Hans Rotmo’s uttalelser og forøvrig noen av disse andre kommentarene! Glem aldri at du har mange, mange andre mennesker som støtter deg! Du er fantastisk – og jeg skal gjøre mitt ytterste for å bekjempe disse dårlige holdningene som dessverre fortsatt eksisterer. Jeg tror også på samhold og sameksistensen mellom ulike etnisiteter og minoriteter. Du er en smart ung dame, som jeg er helt sikker på at er og kommer til å bli en flott ressurs for både Norge som nasjon og verden generelt.

  Liker

 17. Hei, Fatima.

  Eg har lese innlegget ditt og alle kommentarane til det. Eg har også lese det Hans Rotmo har uttalt og som var utgangspunktet for innleget, og har full forståing for at du reagerte slik du gjorde.

  Det eg vil berømme deg for, er måten du sette foten ned for det du – og mange andre – oppfatta som sjikane av ei heil gruppe menneske. Bestemt, men høfleg.

  Eg trur det er viktig at vi tenkjer gjennom korleis vi vil opptre andsynes menneske som tenkjer og trur annleis enn vi sjølve. Det er ikkje sikkert at provokasjon og trakassering er det beste utgangspunktet for meiningsfull dialog. Ein del av dei som har skrive kommentarar til innlegget ditt, bør kanskje legge seg det på minne.

  Eg kjem til å fylgje med på det du skriv i tida framover, Fatima. Det er godt å lese folk som uttrykkjer seg klårt utan å verte krass. Lukke til med bloggen din!

  Venleg helsing
  Rune Garmann

  Liker

 18. Merkelig av Adresseavisen å nesten hylle denne hijabjenten dag ut å dag inn.Hva med å sette fokus på alt det negative som er ved islam og hvorfor det er overrepresentert i fengslene av innvandrere.Ja da tenker jeg ikke på polske eller svenske innvandrere.Husk et er innvandrerne selv som legger opp til hat og skremsel.Det er ikke Rotmo.Desto mer hylling av fredens religion,islam desto mer får folk opp øynene.MENS NOEN FOLK ER FEIGE RETT Å SLETT.POLITISK KORREKT HETER DET.

  Liker

  • Støtter deg Sandra. Det jeg ikke forstår er hvorfor Fatima ikke vil inn i en oppklarende dialog på saker og ting noen av oss undrer seg over og der flere stiller vettuge sørsmål. Det er bare som om hun ønsker å yppe til for og imot seg selv som individ.

   Liker

   • Hei igjen, Så du den VG linken til en Øyvind H… som sto i går (jeg har slettet det desverre) der tre elder muslimske damer blir intervjuet og får si/uttrykke sin holdning til bla. døtre i det norske samfunn. Det var litt av en tankevekker. Tenk om noen modige muslimske kvinner kunne si noe om dette.

    Liker

 19. Så ikke den.En ser at de som uttaler seg kritisk til den «flotte religionen islam» blir kneblet med engang å uthengt !!! Sa du ytringsfrihet !!!!!!!!!!!!!!!!!! NEIDA….RASISMEKORTET KOMMER TVERT.Er veldig bekymret for at vår kultur viskes bort smått om senn.

  Liker

  • En ting er saklig kritikk…en annen ting er ignorant svada.

   Og jeg tviler på at de mest markskrikerske islam «kritikerne» har gjort noen inngående studier av koranen, eller snakket med særlig mange muslimer.

   En tredje ting er karikaturer. Her kommer mye an på budbringeren og hvilket ståsted man har. Det er ikke alle Islam kritikere som kan kalle seg Charlie Hebdo. Er f.eks. jødekarikaturer fra Stormfront eller en annen nynazistisk publikasjon beskyttet av den samme ytringsfriheten?
   Skal karikeringer av muslimer og innvandrere som kan forveksles med karikaturer av jøder og sigøynere være mer beskyttet enn originalen?

   Hva ytringsfrihet går ut på er at man skal ikke bli straffeforfulgt av staten for upopulære meninger og ytringer. Der er ytringsfriheten hellig.
   Denne ytringsfriheten er derimot ikke beskyttet av motbør i det offentlige rom. Vil man være med på leken, så får man tåle steken. Der har ytringer en konsekvens.

   Ellers anser jeg Fatima for å være en modig og skrivefør ung dame som ikke lar seg pille på nesen av gretne gamle gubber fra utkants Norge. Og langt mer moden enn mange av hennes utfordrere her inne synes å være.

   Liker

 20. Hei Fatima. Takk for å ta tak i denne grumsete tematikken. Håper du ikke mister motet av de mange som tydeligvis ikke er interessert i å få oppklart eventuelle fordommer. Det virker som om det er mye prestisje ute og går her – investert i ferdigstøpte meninger. Håper du
  ikke mister motet. Norge og Verdal
  trenger personer som deg.

  Liker

 21. Støtter selfølgelig Hans Rotmo……vi har ikke bruk for muslimsk kultur…..det viaer bare de landene hvor den står sterkt.
  Du er sikkert en grei jente ,men det er mange som ikke integreres i samfunnet å prøver å forandre Norsk kultur…..jeg er stolt av norsk kultur å vil bevare den…….forresten så bruker vel ikke den vanlige verdalingen hijab ….eller ?

  Liker

  • Hva er det du vil definere som «norsk kultur»?

   Kristendom? En religion viss opphav er omtrentlig samme sted som Islam?

   Verdal. Et råttent høl full av rasistiske bygdetullinger med at par kromosomer for lite.

   Synes folk som angriper andre religioner bør ta en titt på egen kultur, og historie av vold, undertrykking, kolonialisme og folkemord.

   Og så synes jeg du burde åpne et par historiebøker, få med deg at par dokumentarer om Europeisk historie, og Islams påvirkning av denne framfor å elte ut av deg ignorant søl.

   Å sidestille ekstremister med mainstream Islam, er det samme som å legitimere KKK, WBC og andre kristne sekter som legitime kristne.

   Skal vi gi ansvaret for krigsforbrytelsene den kristne GWB begikk i Irak på hele kristendommen, vestlig demokrati, europeisk kultur samt utbytting, kolonialisme og folkemord med bibelen i hånd?

   Hvorfor krever folk her inne at Fatima skal stå skolerett for hva mordere begår mens bygdetullinger som har utgått på dato skal få en plattform, og være uimotsagt?

   Liker

   • Du er klar over at rundt 20% av tilhengere av denne militante ideologi støtter innføring av Sharialover overalt? 20% er ganske mange mennesker.

    Liker

 22. Hei Fatima,

  Jeg må uttrykke min beklagelse over at du må oppleve det du har opplevd over ytring som på alle måter er på sin plass. Det er synd at mennesker har en tendens til å forenkle forhold ute i den store verden rundt islamsk fundamentalisme til å være allmenngyldig for alle som måtte være muslimer.

  Det er tøft hva du har gjort ved å stå fram på denne måten og uttrykker de positive sidene ved vår ytringsfrihet. Du virker også usedvanlig velformulert og gjennomtenkt til tross for din unge alder. Jeg tror både aviser og biblioteker er beriket av å ha deg tilstede.

  Jeg synes du har all grunn til å gå ut i Verdal og verden forøvrig med ditt fantastiske smil og påvirke verden rundt deg på en positiv måte! 🙂

  MvH,

  JFJ

  Liker

 23. jeg vet ikke helt om dere fra andre land er helt klar over det, men det er faktisk YTRINGSFRIHET her i Norge, man må få låv til å si hva man mener. Sannheten kan desverre såre noen ganger, men sånn er det..
  Som noen andre kommentere her så bør man ha litt norsk kunnskap å da mener jeg der du bla kommenterer han ha laget en sang med lopper å lus i..,,

  Liker

  • Hvis du betviler Fatimas norskkunnskaper, så bør du ta en titt på dine egne manglende sådann.

   Og du har tydeligvis heller ingen begrep om ytringsfriheten, og mener at hun bør hjolde kjeft om hatsangen fra bygdedyret du tydeligvis beunder. Ytrinsgriheten gjeldcer tydeligvis kun for folk som omtaler sine medmenneske som lopper og lus.

   Her frister det å ta fram Godwins, siden mange europeere anså jøder og sigøynere som lopper og lus for tre-fire generasjoner siden. Mener DU at 1.6 milliarder mennesker er lopper og lus siden de har en annen religion enn dødssekten kristendommen? Synes du at Fatima burde bedrive litt mer selvhat framfor å ta fram hatet til en forvirret gammel gubbe fra bygdenorge?

   Du har tydeligvis ikke lært noe av historien, og plaprer om en ytringsfrihet som kun gjelder for de du mener ikke kan norsk. Men som sagt, du bør seg deg selv i speilet, siden du tydeligvis har store problemer med å uttrykke deg på det en skulle tro var ditt morsmål.

   Ellers ser jeg fram til ditt forsvar for hat prediken og ditt angrep på folk som benytter seg av samme ytringsfriheten til å påpeke Rotmos sang som kan tydelig assosieres med gasskamre og Nurnberg parader.

   Ser fram til svar. Eller så kan du velge å krype tilbake til det rasistiske hullet du krøp ut fra.

   Liker

 24. Synes mange liker å misbruke ord som rasist og hat.
  Jeg forbinder hat med ønske og handlinger om å ta livet av den som hates. Jeg ser ikke mye av denslags i vårt samfunn, heldigvis.

  Liker

  • Så fint du ryddet litt på ord og karakteristikker som hat og rassist.
   Tenk om Fatima hadde svart om hva som vil skje en muslim gifter seg med en utro. Inntil hun svarer antar jeg hennes muslimske familie og muslimske miljø i Norge vil se på det som æreløst og de vil bli utstøtt.

   Liker

 25. Et tankespinn (dette kan jo uansett bare googles) Hva skjer om en muslimsk jente skulle finne på å gifte seg med en vestlig vantro? Blir det rabalder eller en lykkens dag? Lykke til med integrering og rasismepraten.

  Liker

  • Jeg har svart på dette før og det er absolutt ingenting å lure på. Koranen(Allah) er klar på at en muslimsk kvinne bare kan gifte seg med en muslim, det står til og med at en muslimsk slave er bedre enn en vantro mann,
   Muslimske menn kan gifte seg med jøder og kristne, siden han er sjef og barna blir muslimer uansett.
   Alle andre vantro er utelukket i den muslimske sekten.
   Håper det var befriende oppklarende 🙂

   Liker

 26. Til alle som har fylgd med i det som har vore skrive i denne kommentarspalten :

  Denne spalten er moderert. Det vil seie at kommentarane ikkje vert lagt ut før dei er vurderte av den som «eig» bloggen. I klårtekst betyr det at Fatima har hatt valet korvidt kommentarane som er skrivne her, skulle offentleggjerast eller ikkje. Alle kommentarane som de har lese her – inkludert dei som har vore klårt kritiske og til dels svært negative til det opphavlege innlegget henner, samt dei som kritiserer henne for ikkje å ta opp andre emne enn det som var utgangspunktet for det som ho skreiv – er altså lagt ut med Fatima si godkjenning.

  Eg synest det seier mykje om hennar vilje til å inkludere også andre enn eigne meiningsfeller. Kva det seier om innstillingane ein del andre legg for dagen når dei nyttar kommentarfeltet ho har stilt til disposisjon, overlet eg til kvar einskild å tenkje over.

  Liker

   • Fordi jeg har en egen blogg – garmann.info – som er basert på samme programvare (WordPress). Du husker kanskje at du første gang du la inn et innlegg, fikk tilbakemelding om at innlegget ditt ikke ble lagt inn direkte? Da innlegget ditt ble godkjent og publisert, fikk du samtidig status som godkjent kommentator, med mulighet for å legge inn nye innlegg umoderert. Men det er fremdeles Fatimas valg som «eier» og administrator hvilke kommentarer som blir liggende.

    Liker

   • Ok takk for opplysningen. Jeg er ganske uerfaren, men denne gangen bare måtte jeg…. Det som forundrer meg nå mot «slutten» er det fortsatte engasjement fra «norske nordmenn» i en stil, for og i mot Fatima som individ. Dette har hun tydeligvis ønsket. Det var også dette hun presenterte da hun ble intervjuet så ensidig i Aktuelt. Når det gjelder å få mer innsikt i dette som Rotmo uttrykte, bare litt for krast for noen, det spesifikt muslimsk behov for å reklamere for denne relligion i det offentlige rom og markeringsbeghov, har hun bare oversett. Det var jo der Rotmos innlegg var. Heldigvis har noen lagt ut noen videosnutter som har vært god undervisning og som har «sluppet gjennom». Fatima synes jeg har bidratt veldig lite ut over det og å føle seg individuelt truffet «krenket» og bruke det for alt det var verd.

    Likt av 1 person

 27. Rektor Kristian Aamodt på motaksskolen i Kr.Sand sier de aldri så småjenter i hijab før.De siste årene har det økt betraktelig og han er bekymret.Hvordan integrering er dette Fatima ? Hva med å følge norsk kultur og skikker ?

  Likt av 1 person

  • Det kan vere på sin plass å minne om at dette er eit kommentarfelt til eit innlegg Fatima skreiv om Hans Rotmo sin omtale av muslimar, ein omtale som etter kvart også Hans Rotmo har funne grunn til å ta ein viss avstand frå. At ho har kritisert det Hans Rotmo har sagt, betyr ikkje at du eller nokon annan kan forlange at Fatima meir enn andre skal svare for dei motforestillingane du måtte ha til islam og muslimar i Noreg. Du er gitt tilgjenge til kommentarfeltet, og har fått bruke det til å spre dine meiningar, haldningar og fordommar. Eg synest ikkje du skal forlange stort meir enn det.

   Liker

 28. Du har visst fordommer mot de som er skeptisk til denne fredens religion islam du.Regner med at om 20-30 år har pipen fått en annen lyd.Just Saying !

  Likt av 1 person

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s